top of page

Peanut

IMG_20220610_233801.jpg
IMG_20230610_164515_edit_50027799740282.jpg

Hvem er Peanut?

Jeff Peanut.jpg

Peanut er født på kennel Vom Biebergarten i Tyskland. De var 13 i kuldet, og Peanut og en søster var de to mindste, med en fødselsvægt på bare 250 g. Da jeg besøgte hvalpene omkring de 6 uger, kunne man da godt nok se, at de var lidt mindre, men Peanut var allerede den gang fremme i skoene. Hun kunne da sagtens møve sig igennem "klumpen af de store", og komme frem i forreste række til at sige god dag. "Fremme i skoene" har så været hendes mellemnavn langt hen ad vejen. At hun heddet Peanut er der 2 grunde til. Den lille mus hun var, da hun blev født, og Jeff Dunham's dukke, Peanut, som jeg er vild med. Derfor blev vi til Team Purple.

 

Lige fra den dag hun flyttede ind, har hun levet efter devisen: Det skal være sjovt, og jeg gør det fordi jeg kan! Aldrig har jeg tænkt, at jeg nogensinde skulle få en hund, jeg skulle opleve mig selv stå og diskutere med, men Peanut har aldrig taget et nej til kreativ udfoldelde for et nej, uden højlydt at sætte rimeligheden til diskussion ved at growle. I det hele taget snakker hun meget med growl, når der er noget hun vil fortælle.

 

Kreativ udfoldelse har været det store tema de første 18 måneder. OMG, alt det hun har tygget i og fået til at eksplodere! F.eks. da hun kom ind ude fra haven, og ville have mig med ud at se noget (growle) og da vi så kom der ud, fik jeg næsten fornemmelsen af at hun på sin selvtilfreds måde sagde (growle): Der var du heldig mor, at jeg nåede at løbe ud med din hovedpude inden den eksploderede! Tænk hvis du havde ligget på den! Eller da hun afmonterede aftapningshanen på den fulde regnvandstønde og havde en fest med vandfaldet! Jo, Peanut er kreativ. Nu varer det heller ikke så længe før vi skal have ny sofa, og gangen kan også blive (repareret og) malet. Skal bare lige være sikker på, at der ikke kommer tilbagefald. Til gengæld har hun ALDRIG ødelagt noget, når hun har haft vagten alene her hjemme - kun "når det har været for dårligt, at hun skulle underholde sig selv", lige vågnede, og fodpanelet eller sofaen lå først for, eller når hun (igen) havde stjålet noget, der eksploderede i haven!

 

Selvom alle unoder er gjort med charme og bare fordi ....., har det ind imellem været lidt anstrengende, men hold nu op, hvor har jeg også grinet meget af hende. Og uden for matriklen har hun altid opført sig eksemplarisk, på messer, til markeder, på plejehjemmet, til træning, ja, jeg kunne blive ved. Hun er blid, kærlig, charmerende, klog, tillidsfuld, en tænker, elsker at arbejde (og er god til det, så længe det bare er sjovt), har en mening om mange ting (growler) og er kort sagt en daglig glæde at dele livet med.  

bottom of page