top of page

 Team Purple

Hvordan bliver man et godt team?

(Den ultra korte version)

Team purple.png

At dyrke Nose Work er en rejse der er bygget på gensidig tillid og det faktum, at det skal være sjovt. "Trust your dog!", som jeg stadig kan høre Ron Gaunt sige igen og igen. Når først fundamentet er i orden, og man er gået i gang med duft, skal man lære sin hunds COB, change of behavior. Hvordan søger den, hvad gør den, når den er i duft, og hvad er dens final respons, altså hvordan formidler den præcis hvor kilden er, og hvordan ser man, at næsen er på "andre interessante ting"? Lære om færtvandring, så man kan støtte sin hund. Arbejde med linehåndtering.

FB_IMG_1679035675642.jpg

Belønning ved kilden - ALTID i træningen

Det er kilden der giver belønningen, og ved altid at belønne ved kilden i træningen, fastholder man dette. Det styrker hunden i at pinpointe kilden, og at bliver der for at få sin belønning. 

FB_IMG_1669744733137.jpg

Miljø-sikkerhed

Videoframe_20230429_200743_com.huawei.himovie.overseas.jpg

Hvis man gerne vil have en stabil Nose Work hund, er det vigtigt at træne miljø først og samtidig. Forskellige steder, med og uden støj, mennesker, andre dyr/dyrelugt osv. Skov, strand, by og land, med forskelligt underlag. Her kommer den gensidige tillid på banen igen, da hundens sikkerhed er i fokus. Har man en miljøsikker hund, vil den gøre hvad den kan for at nå frem til kilden.

Duft-sikkerhed

Træning, træning, træning..... Belønning ved kilden, tilpasset sværhedsgrad med stille og rolig øgning af denne. Giv hunden plads til at arbejde selvstændigt, lad være med at forstyrre den, bliv god til at læse den, og støt den når det bliver svært med dit kropssprog og/eller en stille opmuntring. Og det skal stadig værre sjovt!

Haarlem næse.png
bottom of page